divendres, 3 de juliol del 2015

La nostra festa major



La tronada                        La foto de dalt es la preparada per fer-la petar
                            
                                        La foto de baix es quan peta

Sempre m´ha posat nerviosa , i després de haver petat , s'empra dic lo mateix , no ni ha per tant , i el proper  l´any  , amb tornam els neguits . Aquest any ho he vist de primera , dalt de una balconada , el seguici ja sabem que sempre es lo mateix ,però  ni recordo quan de temps ha passat de l´ultima vegada .si no recordo malament dotze anys , que es diuen aviat .

T´he recordat , que pensa-bas , no t´en vas mai del meu cap , ! recordo l´any que vas guanyar  " el tro de plata " ! amb una fotografia de la Tronada , Amb lletres majúscules , per que posar-se  al mig , es te que ser valent , i jo no ho soc , no m´hi posaria pas , ja nous elements ,però la meva debilitat es la mulassa i els estimats gegants , i posats a escollir amb quedo amb "" Els  Indis  "" i punt .


 No he fet la foto de mes aprop , per que era dalt de un pis i baixar era complicat , llastima que no s´aprecia be els elements . Ha fet calor , però ha valgut la pena aguantar , la part de la plaça ,que no tocava el sol   era plena de gom a gom , al sol no ni havia tanta .

Després hem arribat fins "La Prioral" per veure al Patró  del nostre Reus estimat  "un Sant Pere" que lluïa las seves millors gales. L´altar molt guarnit de flors, posades amb molt de gust, conec el florista que ha fet el treball hi es persona amb un gust refinat i meticulós amb la seva feina, gran amant de la fotografia i guanyador de alguns premis. Pep Aiguadé la seva esposa i col·laboradora l´Angelina .

Per ultim posaré la quarta de las fotografies que he escollit de totes las que he fet , soc una aficionada molt dolenta , però qui fa lo que pot diuen que no esta obligat ha mes .


Vosaltres dos si que en sabeu , tu vas començar de ben jove , lo mateix que l´Oscar, que sa li dona be i te una bona calmara. Per fer bones fotos no es té que tenir vergonya de posar-te a primera fila, i jo per aquestes coses soc vergonyosa, lo meu no es el periodisme fotogràfic.

La festa major es molt diferent a la que bai viuré jo , en tots els sentits ,tal com va evolucionant la vida i l´estatus social va evolucionant, las festes de abans eren no se com explicar-lo, eren diferents.
Recordo las revetlles que es feien la nit abans de San Pere , compatien el Reus Esportiu , i el Club natació Reus Ploms , era una competència,  per veure qui  aconseguia las millors orques tas  i cantants que en aquell moment entaban de moda, i la veritat,  que per els dos clubs varen passar gent molt bona.

Un dels dies de la festa major , es celebraba , el concurs de traques, hi participa ban  diferents carrers lliga ban las traques que es troba ban a la Plaça de Prim , i la que arribaba en primer lloc era la guanyadora, recordo moltes mes coses, però es aixo senzillament, eren uns altres temps i las coses canvien.

Esperar la proper festa major que serà el proper mes de Setembre amb las festes de la Mare de Déu de la Misericòrdia,